HTML

Háztervezés

Építészmérnökként családi házak és társasházak tervezési, kivitelezési, felújítási munkáival foglalkozom. Naponta készítek árajánlatokat kisebb-nagyobb munkákra, amelyekről - úgy gondolom - hasznosak lehetnek annak is, aki az ajánlatkérésig ugyan nem jutott el, de építési, felújítási munkához konkrét árakat keres a költségei tervezéséhez. (Csiky Botond építészmérnök)

Facebook:

Ajánlott oldalak:

Családi ház tervezése, építése: árak, kivitelezési tanácsok

2015.01.30. 20:01 Nap-Lak

Tervezéstől a beköltözésig

Címkék: vásárlás

Mielőtt elkezdeném a konkrét épület taglalását, pár általános dologra kitérek bemelegítésként.

Ingatlan vásárlás előtt el kell dönteni, hogy hosszú távra vagy csak egy rövidebb időszakra tervezünk ott élni. Én az előbbivel fogok most foglalkozni, hisz mi is úgy tervezzük, hogy ez lesz a végleges otthonunk.

A döntést először indítsuk onnan, hogy mi legyen ez a település. Mindenkinél mások a prioritások, ezek lehetnek a munkahely közelsége, rokonok, szülők a közelben legyenek, ragaszkodás a gyerekkorban megszokott környezethez, jó közlekedés, stb. Először ezt kell magunkban tisztázni.

blog03.jpg

Nálunk ez Budapest, mert itt, illetve ennek a környezetében éltünk a legtöbbet, itt a munka, a család.

A következő, hogy az adott településen belül hol válasszunk lakást, telket, házat. Én ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy képzeljék el egy mostani napirendjüket, egy 5, 10, 20 év múlva lehetséges életvitelt. Hány gyereket szeretnének, azok hova járnak majd óvodába, iskolába, milyen a tömegközlekedés, bevásárlás, sportolási lehetőségek, stb..., sorolhatnám tovább, ezt mindenki maga döntse sl, hogy mik a főbb szempontok.

 blog04.jpg

Ha mindez megvan, akkor jöhet a szűkebb környék felderítése. Mielőtt ingatlanoshoz fordulnánk, szánjunk rá pár hétvégét (hacsak nem ismerős környékről van szó), hogy bejárjuk a kiszemelt területet. Az ingatlan irodák csak arról tudnak, aki velük szerződésben áll!

Egy trükk: ha találunk egy nekünk tetsző lakatlannak tűnő épületet, a földhivatalból (most már neten keresztül is) le lehet kérni a tulajdoni lapot, azon rajta van a tulajdonosok címe, levélben megkerehetjük őket és tehetünk vételi ajánlatot közvetlenül mi magunk is.

A következő részben elkezdem annak taglalását, hogy én mit néztem meg a konkrét épületen mielőtt megvettük volna...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr677125473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása